Drie doden bij brand in flatgebouw nabij Parijs

Bij een brand in een oud flatgebouw in Aubervilliers, nabij Parijs, zijn zaterdagavond drie mensen om het leven gekomen. Er is ook sprake van een vijftiental gewonden, vier onder hen zijn er zeer erg aan toe.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Een buurtbewoner maakte bij journalisten gewag van een molotovcocktail die gegooid zou zijn tijdens een ruzie tussen bewoners van het pand, maar daar is geen bevestiging over.

De Franse minister van Wonen Cécile Duflot kwam ter plaatse. Waar bewoners de slechte staat van het gebouw met zeven verdiepingen aanhaalden, bestempelde de minister het enkel als "oud", uit de jaren 20, maar "er was geen specifieke reden tot ongerustheid".

Eerst was er sprake van twee doden, maar een derde slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. Volgens de brandweer sprongen enkele bewoners uit het raam om aan de vlammen te ontsnappen. Toen het vuur uitbrak, was een zestigtal mensen aanwezig in het gebouw. Bijna 200 brandweermannen werden opgetrommeld.