Geweld in Timboektoe laait op na aanslag

Radicale moslimrebellen hebben een nieuwe aanval gelanceerd op Timboektoe in het noorden van Mali. Gisterenavond blies een zelfmoordterrorist zichzelf op nabij een controlepost van het Malinese leger. Dat leidde tot nieuwe gevechten tussen het Franse en Malinese leger enerzijds en de rebellen anderzijds.
AP2013

De zelfmoordaanslag vond gisterenavond plaats rond 22 uur lokale tijd. Ter hoogte van een controlepost van het Malinese leger aan de westelijke ingang van de stad Timboektoe blies een zelfmoordterrorist zichzelf op. Een Malinese soldaat raakte daarbij lichtgewond. 

Na de aanslag braken nieuwe vuurgevechten uit tussen de rebellen en het Malinese leger. Dat krijgt steun van het Franse leger. Volgens sommige bronnen bevinden zich opnieuw rebellen in de stad zelf.

Het geweld komt precies een dag nadat de Franse president Hollande verklaarde dat de Franse missie bijna voltooid is.

Elders in het noorden van Mali kwamen twee Malinese soldaten om het leven toen ze met een voertuig over een landmijn reden. Dat incident gebeurde ruim 100 kilometer ten noorden van de stad Ansongo.