Tweede procureur vermoord in twee maanden tijd

In het stadje Kaufman, in de Amerikaanse staat Texas, zijn op twee maanden tijd twee procureurs om het leven gebracht. Gisteren zijn Mike McLelland en zijn vrouw dood teruggevonden in hun woning. Ze lagen te midden van een hoop kogelhulzen.
AP2013
Procureur McLellan en zijn vrouw werden in hun huis nabij Kaufman doodgeschoten.

Eind januari was in Kaufman al een assistent-procureur vermoord. Sindsdien had McLelland zich bewapend, maar dat heeft niet mogen baten.

De plaatselijke politie gaat ervan uit dat er een verband is tussen de twee moorden. Intussen krijgen de andere medewerkers van het gerecht politiebescherming.

Mogelijk zit de racistische groepering Aryan Brotherhood of Texas achter de moorden. Twee weken geleden had een ex-veroordeelde van de Brotherhood de directeur van het gevangeniswezen in Colorado voor zijn deur doodgeschoten. Een tiental leden van de groep is onlangs in verdenking gesteld.