Weinig hoop voor Tibetaanse mijnwerkers

72 mijnwerkers blijven vermist na de aardverschuiving in een kopermijn in het centrum van Tibet afgelopen vrijdag. Zo'n 3.500 reddingswerkers zetten de zoektocht voort maar de kans is klein dat ze levend van onder het puin komen. Al 11 lichamen zijn geborgen.
AP2013

Eergisteren raakte een arbeiderskamp in een Tibetaanse kopermijn bij een aardverschuiving onder een lawine van modder en puin bedolven. De mijnwerkers werden in hun slaap verrast en 83 onder hen raakten vermist.

De overheid zette meteen een grote reddingsoperatie op touw. 11 lichamen zijn intussen geborgen. 72 andere mijnwerkers blijven nog steeds vermist. Volgens staatsmedia is er voor hen nog maar weinig hoop. 

Ongeveer 3.500 reddingswerkers zijn ter plaatste. Samen hebben ze al zo'n 300.000 kubieke meter aan puin doorzocht. Het getroffen gebied is 3 kilometer lang. Volgens schattingen is alles samen 2 miljoen kubieke meter modder, stenen en puin over de mijn geraasd.

De zoektocht wordt zwaar bemoeilijk door nieuwe, kleinere aardverschuivingen, moeilijke weersomstandigheden en de locatie van de mijn. De site bevindt zich op 4.600 meter hoogte.

Meest gelezen