Graffitikunstenaars fleuren muur tussen stations op

Vijfendertig straatkunstenaars uit binnen- en buitenland hebben het voorbije weeekend graffiti aangebracht op een 250 meter lange muur langs de spoorlijn tussen de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem. De bedoeling is om illegale tags tegen te gaan.

In november vorig jaar startte de NMBS Holding al met een proefproject aan twee perrons in Antwerpen-Berchem die erg vaak besmeurd werden met lelijke graffitihandtekeningen of tags. De reizigers reageerden erg positief op de nieuwe tekeningen en ook de "taggers" bleken de kunstwerken voldoende te respecteren om ze verder ongemoeid te laten.

Ook op de 250 meter lange muur langs de spoorlijn tussen de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem is er nu graffiti aangebracht.

"Op het vlak van kosten is dit in feite een nuloperatie voor ons", zegt Paul Van Aelst, communicatieverantwoordelijke voor NMBS Holding in Antwerpen en Limburg. "Wij bieden de kunstenaars veilige werkomstandigheden en het nodige materiaal en zij zorgen ervoor dat wij in de toekomst de muur in kwestie niet meer om de zoveel tijd opnieuw moeten witten", klinkt het. "Bovendien biedt het voor de treinreizigers toch een veel leuker uitzicht."

Meest gelezen