3 dagen lang respect in Brussel

Vanaf vandaag houdt Brussel 3 dagen lang de "dagen van respect". Initiatiefnemer is de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Die wil daarmee MIVB-controleur Iliaz Tahiraj herdenken. Hij stierf op 7 april vorig jaar na een geval van extreme agressie.

Nog tot woensdag worden 100.000 badges met daarop "respect for all" uitgedeeld aan de belangrijkste haltes en stations van het MIVB-net. Ze zijn ook beschikbaar in de KIOSK en BOOTIK her en der in de stad.

Met de actie wil de MIVB stilstaan bij respect. Dat vindt de vervoersmaatschappij belangrijk voor de levenskwaliteit in de stad. Concrete aanleiding voor de actie is de dood van Iliaz Tahiraj op 7 april vorig jaar. De supervisor werd toen het slachtoffer van een dodelijk geval van agressie na een verkeersongeval tussen een bus en een personenwagen.

Reizigers kunnen hun zin voor respect laten vastleggen voor de lens van een professionele fotograaf die op de verdeelpunten aanwezig is. De foto's worden vervolgens geüpload op de officiële Facebookpagina van de MIVB.