"Artsen vrijstellen van billijke vergoeding"

De vrije beroepen zoals dokters en advocaten zullen binnenkort geen billijke vergoeding meer moeten betalen voor het spelen van muziek in de wachtzaal of de praktijkruimte.

De Commissie Billijke Vergoedingen heeft een beslissing genomen over de vrijstelling van billijke vergoeding voor mensen met een vrij beroep. Artsen en advocaten zullen in de toekomst niet meer moeten betalen voor het draaien van muziek in de wachtzaal of praktijkruimte.

"Het gaat om de medische vrije beroepen zoals de wachtzalen en praktijkruimtes van tandartsen en artsen, maar ook om wachtzalen van advocaten en notarissen enzovoort", meldt Jan Sap van de Federatie Vrije Beroepen.

Totnogtoe innen beheersvennootschappen als SIMIM en Play Right gemiddeld bijna 1 miljoen euro billijke vergoeding per jaar bij vrije beroepen.