"Funky town" keert eenmalig terug op Radio 2

Het muziekprogramma "Funky town" keert eenmalig terug op Radio 2. Naar aanleiding van de week van de klassiekers van de jaren 80, presenteert Guy De Pré volgende week woensdag nog één keer een uitzending.

Het muziekprogramma "Funky town" was in de jaren 80 het mekka van de zwarte soul- en funkmuziek. Het originele "Funky town"-team bestond uit Wim Mertens, Ivan Hermans, Gust De Meyer, Annemie Coppieters en Guy De Pré (zie foto boven).

Guy De Pré (foto links) is de enige van het vijftal die nog aan de slag is bij Radio 2. "We speelden vier uur hetzelfde genre muziek en waren daarmee trendsettend in Vlaanderen", aldus De Pré over het succes van "Funky town".

"Funky town", dat 10 jaar lang werd uitgezonden op Radio 2, keert nu eenmalig terug op de radiozender. Guy De Pré presenteert nog eens een uitzending naar aanleiding van de week van de klassiekers van de jaren 80 op Radio 2. De uitzending is te beluisteren op woensdag 10 april van 20 tot 22 uur.