"Ik vind het een vreselijke foto!"

Meagan Simmons werd drie jaar geleden aangehouden nadat ze onder invloed van alcohol was betrapt achter het stuur. Drie jaar en een echtscheiding later krijgt de vrouw vanuit de hele wereld huwelijksaanzoeken en die wereldwijde aandacht dankt ze uitgerekend aan haar dronken ritje in 2010.
Via Reddit werd Simmons drie jaar na haar dronken rit een internetberoemdheid.

Meagan, toen nog Meagan Mccullough, moest na haar arrestatie zoals iedereen voor de politiefotograaf verschijnen. En het resultaat van die fotosessie doet na drie jaar veel mannelijke hormonen op hol slaan. Ze tuurt naar de lens alsof ze al jaren regeert over de catwalks van Milaan en Parijs. En hoewel ze de mannenharten sneller doet slaan, vindt ze het zelf een vreselijke foto.

"Enkele minuten voor die foto werd genomen, was ik nog hevig aan het huilen. Ik was dronken en besefte maar al te goed dat ik heel wat problemen had veroorzaakt en dat mijn ouders ongerust waren", doet de intussen 27-jarige Simmons haar verhaal in de Daily Mail.

"Op geen enkel moment was ik bezig met hoe ik eruitzag. Ik vind trouwens dat ik er vreselijk op sta. Er zijn veel meer foto's die ik wel geslaagd vind", aldus de vrouw die als dienster werkt in een bar.

Met die mening staat de vrouw nochtans alleen, want wereldwijd komen er lovende reacties van (hoofdzakelijk) mannen die het wel zien zitten om haar beter te leren kennen. Vooral in Ierland blijkt Simmons over aardig wat fans te beschikken. "Wat is dat met die achternaam? (Mccullough, nvdr) Je hebt dan toch een band met Ierland? Kan je in een bar werken?" is een van de reacties. Nog een andere Ier verwoordt zijn belangstelling als volgt: "Verhuis naar Ierland. Hier noemen we jou geen crimineel voor het rijden onder invloed en neen dat is geen grapje."

Simmons zelf blijft heel nuchter onder die plotse belangstelling. "Iedereen vindt mij aantrekkelijk, maar een relatie willen ze niet." Ze laat er overigens geen twijfel over bestaan dat ze deel uitmaakt van een "package deal". "Wie mij wil, kiest ook voor mijn twee zonen en twee dochters", klinkt het uit haar mond. "Maar sowieso is het heel moeilijk om de belangstelling serieus te nemen omdat die gebaseerd is op een politiefoto waarvoor ik beschaamd ben."

lees ook