Belgische tienjaarsrente blijft ook vandaag dalen

De rente op Belgisch staatspapier met een looptijd van tien jaar blijft maar dalen. Nadat vrijdag al een laagterecord was gesneuveld, blijft de rente ook vandaag dalen. Omstreeks 9.30 uur bedroeg de Belgische tienjaarsrente 1,924 procent.

De langetermijnrente is al enige tijd bezig met een koers naar beneden, nadat er op 25 november 2011 een piek in de buurt van de 6 procent werd bereikt. Ook de rente op obligaties met een looptijd van dertig jaar bereikte vandaag met 2,888 procent overigens een laagterecord.

Als ze standhoudt, is de lage rente goed nieuws voor de Belgische schatkist. De rentelasten bedragen in België zowat 12 miljard euro per jaar, en als de rente zakt, scheelt dat al snel enkele honderden miljoenen euro's in de begroting.