Dakloze lottowinnaar schenkt deel van geld weg

20 jaar lang al is Dennis Mahurin dakloos en een recente lottowinst gaat daar niets aan veranderen. Hoewel hij 50.000 dollar rijker is geworden, wil hij blijven leven in zijn tent. Het geld, waarvan na aftrek van belastingen 35.000 dollar van overblijft, gaat hij delen met andere daklozen.

"Ik kraste het lot hier in mijn tent", zegt de man voor de camera's van CINewsNow. "Maar mijn leven ga ik hierdoor niet drastisch veranderen." Mahurin heeft al enkele ideeën wat hij met de lottowinst gaat doen. "Wellicht ga ik eens naar de tandarts, maar op zoek gaan naar een huis ga ik zeker niet doen. Ik woon al 20 jaar in een tent en ik voel mij daar heel goed bij."

Naast een bezoek aan de tandarts wil hij ook een kleine trip maken naar zijn zoon en een deel van de 35.000 dollar gaat hij gebruiken als spaargeld. Maar hij vergeet ook zijn dakloze vrienden niet. "Ik ga minstens 100 dollar geven aan de acht mensen waar ik goed mee bevriend ben. En misschien worden dat wel veel meer vrienden als mijn verhaal wordt verspreid", lacht de dakloze lottowinnaar.

In zijn onmiddellijke omgeving in Bloomington (Indiana) vallen er alleen maar positieve geluiden te horen over Dennis Mahurin. "Het is een heel sympathieke man. Eigenlijk is hij een van de liefste mensen die ik ken", zegt de winkeluitbater die hem het kraslot verkocht. "Ik zeg het aan iedereen die het wil horen, dit kon geen beter iemand overkomen."

lees ook