Doden bij aanslag met autobom in Damascus

In Damascus, de hoofdstad van Syrië, zijn minstens 15 doden gevallen bij een aanslag met een autobom. Die ontplofte vlakbij een van de drukste kruispunten in de stad en dichtbij de centrale bank.
AP2013

Er vielen ook tientallen gewonden. Onder hen zijn wellicht ook kinderen, want er zou een school in de buurt zijn. Sinds de burgeroorlog in Syrië begon, zijn er al zeker zeventigduizend doden gevallen.

Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, heeft vandaag in Den Haag ook gezegd dat een VN-team dat belast is met het nagaan of er chemische wapens gebruikt zijn in de Syrische burgeroorlog, snel kan ingezet worden. Het onderzoek komt er op vraag van Syrië zelf.

De groep experts is al op Cyprus en begint binnen 24 uur aan het werk. Ban Ki-moon roept de Syrische regering op om de groep experts snel toegang te verlenen tot het land omdat uitstel het moeilijker zou maken om bewijzen te vinden. De Syrische regering en de gewapende oppositie beschuldigen elkaar ervan chemische wapens gebruikt te hebben in de buurt van de noordelijke stad Aleppo en de hoofdstad Damascus.