Gemiddelde Belgische militair heeft "matig overgewicht"

De fysieke paraatheid van de Belgische militairen gaat er opnieuw op achteruit. De gemiddelde BMI bedraagt 26,8. Daarmee heeft de gemiddelde Belgische militair "matig overgewicht".

N-VA-Kamerlid Theo Francken vroeg de jongste cijfers van Defensie op bij minister Pieter De Crem (CD&V). Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

In 2007 bedroeg de gemiddelde Body Mass Index (BMI) binnen het leger 26,2, terwijl een gezonde BMI 25 of minder is. Vijf jaar later blijkt de gemiddelde BMI gestegen tot 26,8. Daarmee schuift de gemiddelde Belgische militair zelfs op in de richting van "matig overgewicht".

De Crem benadrukt dat de stijging "binnen de verwachtingen ligt". "Er is wetenschappelijke consensus dat de BMI stijgt naargelang men ouder wordt." En ondanks vele aanwervingen van jonge soldaten bestaat het Belgische leger toch nog steeds vooral uit oudere militairen.