Horrorfilm "Evil dead" op 1 in Amerikaanse box office

De horrorfilm "Evil dead" prijkt op de eerste plaats van de Amerikaanse box office. De remake van de gelijknamige film uit 1981 bracht maar liefst 20 miljoen euro op tijdens zijn openingsweekend. "G.I. Joe: Retaliation" moet met een gedeelde tweede plaats genoegen nemen.
AP1904

De horrorfilm "Evil dead" heeft een goed openingsweekend achter de rug in Amerika. De remake van de gelijknamige film uit 1981 leverde 20 miljoen euro op aan de kassa. "Evil dead", geregisseerd door Fede Alvarez, vertelt het verhaal van vijf twintigers die tijdens hun vakantie achtervolgd worden door demonen.

"G.I. Joe: Retaliation" (foto in tekst), de actiefilm die vorige week boven aan de box office stond, zakt nu weg naar de tweede plaats. De film moet de plaats delen met "The Croods", die ook 16 miljoen euro opbracht.

De vierde plek in de box office is voor de 3D-versie van "Jurassic Park" (1993). De film van Steven Spielberg leverde 14 miljoen euro op. "Olympus has fallen" sluit de top 5 af met 7,7 miljoen euro.

AP2011