Luke Bryan is verrassend entertainer van het jaar

De Amerikaanse zanger Luke Bryan is gisteravond uitgeroepen tot entertainer van het jaar tijdens de uitreiking van de Country Music Awards. Bryan is de eerste mannelijke winnaar van de prijs sinds 2007.
AP2013

De 48e editie van de Country Music Awards vond gisteravond plaats in Las Vegas. De 36-jarige Luke Bryan verbaasde de aanwezige gasten door de award voor entertainer van het jaar in de wacht te slepen. Bryan had stevige concurrentie in de categorie, met onder meer tweevoudig winnares Taylor Swift.

De 29-jarige singer-songwriter Miranda Lambert (foto in tekst) was met vier beeldjes de grote winnares van de avond. Ze werd onder meer uitgeroepen tot beste zangeres. Jason Aldean werd dan weer verkozen tot beste zanger. Optredens tijdens de show waren er onder meer van Blake Shelton, Lady Antebellum, Taylor Swift en Keith Urban.

Tijdens de jaarlijkse Country Music Awards worden de winnaars gekozen door kenners uit de muziekindustrie. Het publiek kan alleen stemmen voor de entertainer van het jaar.

AP2013