MSN heeft zich zojuist (definitief) afgemeld

Wie jong was eind de jaren negentig, had een account op MSN Messenger. Het immens populaire chatprogramma van Microsoft was vanaf 1999 dé manier bij uitstek om via internet met vrienden en klasgenoten te communiceren. Vandaag begint Microsoft het MSN-tijdperk af te sluiten. Voor Twitteraars een perfecte reden om nog een keer MSN te eren.

Voor alle duidelijkheid: het chatprogramma MSN Messenger wordt dan wel ten grave gedragen, chatten zelf blijft wel nog mogelijk. Microsoft raadt de surfers al sinds november van vorig jaar aan om over te schakelen op Skype. Wie al een MSN-account heeft, moet zich niet opnieuw registreren. Met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord kunnen gebruikers zich aanmelden op Skype.

Skype werd twee jaar geleden overgenomen door Microsoft en heeft per maand ongeveer 280 miljoen gebruikers. Dat zijn er minder dan op het hoogtepunt van MSN Messenger in 2011. De laatste jaren daalde dat aantal - door populaire concurrenten als Facebook Messenger en WhatsApp - van 300 miljoen naar 100 miljoen.

Op Twitter wordt een heuse begrafenis van MSN Messenger georganiseerd. Gebruikers van het eens zo populaire chatprogramma blikken met de hashtag #MSNtijden terug op de elf jaar trouwe dienst. Een bloemlezing.

lees ook