Nederland in het verweer tegen "tabakssmokkel"

Nederlandse belangenverenigingen van tabakszaken, slijterijen en benzinepomphouders slaan alarm over de smokkel van tabak en alcohol uit België en Duitsland. Dat schrijft De Telegraaf. In ons land liggen de accijnzen flink wat lager wat het voor koerierdiensten interessant maakt om op bestelling aan de noorderburen te leveren. Nederlandse handelaars lopen hierdoor een groot deel van hun inkomsten mis.
A2012

In Nederland klagen zowel branchevereniging van tabaksdetailhandel NSO als belangenvereniging van zelfstandige pomphouders Beta de smokkel van drank en sigaretten uit België en Duitsland aan.

Particuliere en professionele koeriersdiensten leveren steeds vaker op bestelling aan Nederlandse consumenten omdat de accijnzen in ons land en Duitsland flink wat lager liggen. Dat levert soms een besparing van honderden euro's op. Vooral het prijsverschil met België is enorm.

Nederlandse tabakszaken, slijterijen en benzinepomphouders lopen op deze manier een groot deel van hun inkomsten mis. De beide belangenverenigingen willen daarom dat de Nederlandse staatssecretaris voor Financiën Frans Weekers de Nederlandse accijnzen zo snel mogelijk tot het niveau van Duitsland, België en Luxemburg verlaagt.