"Beyoncé en Jay-Z hadden toestemming voor Cuba-trip"

Beyoncé en haar echtgenoot Jay-Z maakten vorige week een veelbesproken trip naar Cuba. Normaal gezien is het verboden voor Amerikaanse burgers om toeristische reizen te maken naar het eiland, maar het muzikale koppel had wel degelijk vooraf toestemming gekregen van de Amerikaanse overheid, luidt het nu.
AP2013

Beyoncé en Jay-Z waren vorige week op Cuba om hun vijfde huwelijksverjaardag te vieren. Een echt romantische trip werd het niet, want overal werden ze gevolgd door een grote massa fans. De politie moest er op een bepaald moment aan te pas komen om de menigte op afstand te houden.

Achteraf kwam er heel wat kritiek op de reis. Twee Republikeinen uit de staat Florida stelden zelfs een onderzoek in. In de VS geldt immers al 50 jaar lang een reisverbod naar Cuba. President Barack Obama, die bevriend is met het koppel, versoepelde de regels een tijdje geleden wel. Reizen met een cultureel, academisch of religieus doel zijn nu toegestaan.

Volgens Reuters zou de trip van Beyoncé en Jay-Z vooraf goedgekeurd zijn door het ministerie van Financiën als een culturele reis. De twee sterren zouden dan ook geen boete hoeven te vrezen. Op inbreuken op het reisverbod staan in principe gevangenisstraffen tot 10 jaar en boetes tot 250.000 dollar.

AP2013
AP2013