"Mijn zoontje haat nu het Koekiemonster"

"Hij kwam steeds dichter en dichter en dan begon hij luidop te schelden en te vloeken", klinkt het uit de mond van Parmita Kurada. De "hij" in het verhaal is het "Koekiemonster", een populair personage uit Sesamstraat. Die was er niet mee opgezet dat hij geen fooi kreeg voor het poseren met het zoontje van Kurada.

Times Square in New York vormde het decor voor het bizarre incident. Op die plaats lopen wel vaker mensen rond die zich in een populair figuurtje verkleden. Gaande van Superman en Mickey Mouse tot het Koekiemonster. En net bij die laatste liep het helemaal verkeerd.

"Met mijn 2-jarig zoontje Samay kwam ik een winkel buiten en toen hij al die figuurtjes zag, wilde hij er graag mee op de foto", doet moeder Parmita haar verhaal tegen CBS. "En plots kwam het Koekiemonster bij Samay staan. Hij vroeg ons om foto's te nemen en nadat we dat hadden gedaan, wilde hij 2 dollar fooi. Toen ik dat niet wilde geven, werd hij boos en duwde hij tegen de koets van mijn zoon. Hij viel eruit en begon te wenen", zegt de moeder.

Agenten kwamen snel ter plaatse om de man onder het kostuum te arresteren. De 33-jarige Osvaldo Quiroz-Lopez werd weggeleid en hij moet zich verantwoorden voor het "in gevaar brengen" van een kind zonder dat kind te verwonden.

Voor de rechtbank ontkent de advocaat van het Koekiemonster dat zijn cliënt de peuter heeft doen vallen. "Ze vertellen de waarheid niet, hij zou zoiets nooit doen." Gezien zijn blanco strafblad werd Quiroz-Lopez op borgtocht vrijgelaten. Op 1 mei wacht hem een definitieve uitspraak in de zaak.

De hele kwestie laat hoe dan ook sporen na bij het jonge slachtoffertje. "Mijn zoon zegt voortdurend dat hij het Koekiemonster haat", zegt Kurada.

lees ook

    Meest gelezen