"Veel vertrouwen dat we Jejoen vinden"

Dimitri Bontinck, de vader van Jejoen Bontinck, de jongen die naar Syrië trok als moslimstrijder, heeft er alle vertrouwen in dat hij zijn zoon zal terugvinden in Syrië. Vader Bontinck komt naar eigen zeggen steeds dichter in de buurt van waar zijn zoon zou verblijven. Dat zei Bontinck tijdens een Skypegesprek met Terzake.

Dimitri Bontinck verblijft met enkele contactpersonen en freelance-journalist Joanie de Rijke in de buurt van de Syrische stad Aleppo, een stad waar de strijd tussen het leger van president Assad en de oppositie hoog oploopt.

Volgens Bontinck komen ze steeds dichter in de buurt van waar Jejoen zich bevindt. "We zijn er nu heel dichtbij en ik heb het volste vertrouwen dat we Jejoen zullen vinden", zegt Bontinck. "Hij is zelfs dichterbij dan we aanvankelijk dachten", voegt Joanie de Rijke daar nog aan toe.

"Als mijn zoon mij ziet, komt hij terug mee naar België", is Bontinck hoopvol. "Als dat niet het geval is, wordt hij gedwongen om te blijven en dan hebben we een plan B, maar daar kan ik om veiligheidsredenen niets over kwijt", blijft Bontinck voorzichtig.