Amerikaanse student verwondt zeker 14 mensen

Bij een wilde steekpartij in een hogeschool in een voorstad van Houston, in de Amerikaanse staat Texas, zijn zeker 14 mensen gewond geraakt. Twee van hen zijn nog in kritieke toestand. De dader, een student, viel medestudenten aan met een mes. Hij kon worden overmeesterd door de politie.
2013 Getty Images

Het drama speelde zich af in Cypress, een stad op 40 kilometer van de Amerikaanse stad Houston. In de Lone Star-hogeschool ging een student, gewapend met een mes, van gebouw tot gebouw. Zo verwondde hij zeker 14 mensen. Doden vielen er niet, maar 2 van hen zijn wel zwaargewond.

Het is onduidelijk wat de motieven van de dader zijn, maar volgens medestudenten gaat het wel om een excentriek iemand. Zo liep hij op school rond met knuffels en droeg hij handschoenen. "Toch ben ik verrast, want hij zag er niet haatdragend uit", reageert een medestudent. De politie was snel ter plaatse en kon de dader overmeesteren. Even was er sprake van een tweede dader, maar dat kon de politie al gauw uitsluiten.