Biografie Thatcher verschijnt meteen na uitvaart

Het eerste deel van de geautoriseerde biografie van Margaret Thatcher verschijnt meteen na haar uitvaart. Dat heeft uitgever Penguin Books aangekondigd.

Wanneer de uitvaart van Thatcher plaatsvindt, is nog niet bekend, maar het zal ergens volgende week zijn. Dan komt meteen ook het eerste deel uit van een biografie geschreven door journalist Charles Moore, de voormalige hoofdredacteur van The Daily Telegraph.

Het boek ligt al een tijdje klaar. Moore begon eraan in 1997. Maar er was met Thatcher afgesproken dat het pas na haar dood zou verschijnen. Moore kreeg voor het boek de toegang tot het privé-archief van de "Iron Lady". Hij kon haar ook uitvoerig interviewen en sprak met mensen uit haar omgeving en collega's uit de politiek.

De titel van de biografie is "Not for turning", een verwijzing naar een beroemde uitspraak van Thatcher op een partijcongres in 1980. Thatcher maakte daar duidelijk dat er geen koerswijziging zou komen. Ze zou het manuscript van het boek naar verluidt nooit hebben gelezen.