En de zetel die dan toch niet vrij blijkt te zijn

Verborgen cameragrappen in een lift zijn er de voorbije weken genoeg geweest. Het actieterrein van de grappenmakers zou zich dankzij dit filmpje weleens kunnen verplaatsen naar cafés. Nietsvermoedende cafégangers vlijen zich neer in een comfortabele zetel, maar hun rustmoment blijkt van erg korte duur.

In een koffiebar in San Luis Obispo zullen klanten in de toekomst op hun hoede zijn alvorens ze zullen neerploffen in een vrijstaande zetel. Grappenmaker en goochelaar Rich Ferguson zag in dit etablissement immers het perfecte decor voor een grap waarop hij al een tijdje broedde.

Hij nam zelf de vorm aan van een groot zetelkussen, waarop hij zich vervolgens in de zetel nestelde. Met het blote oog was er niets verdachts te zien, met alle gevolgen van dien. Klant na klant gaat in de zetel zitten om vervolgens recht te springen wanneer de komiek zich laat gelden.

Slachtoffers van de grap konden er wel mee lachen, want ze gingen zelf vrienden en vriendinnen overtuigen om ook eens in de zetel te zitten. Het filmpje verspreidt zich als een lopend vuurtje op het internet, met tot dusver 500.000 kijkers in amper vier dagen tijd.

lees ook