Mladic "is te ziek voor zijn proces"

Het proces tegen Ratko Mladic is voor onbepaalde tijd geschorst. Dat meldt de NOS. De voormalige Bosnisch-Servische legerleider zou te ziek zijn. Hij staat in Den Haag terecht voor het Joegoslavië-tribunaal.

"De dokter heeft Mladic in zijn cel onderzocht en die heeft geconstateerd dat Mladic niet in staat is om naar de rechtszaal te komen", schrijft de NOS. Het is de zoveelste keer dat het proces tegen de voormalige Bosnisch-Servische legerleider wordt stilgelegd.

Mladic stond aan het hoofd van de Bosnisch-Servische troepen tijdens de beruchte belegering van Sarajevo waarbij 10.000 doden vielen. Er zijn ook andere aanklachten zoals de terechtstelling van duizenden jongens en mannen na de verovering van Srebrenica.

Servische soldaten onder leiding van Mladic vermoordden op 11 juli 1995 in Srebrenica naar schatting 8.000 jongens en mannen, allemaal Bosnische moslims. Nederlandse blauwhelmen konden de slachtpartij niet verhinderen. Mladic ontkent, maar riskeert levenslange opsluiting.