Ook in 2014 geen Lichtfestival in Gent

Ook in 2014 zal er in Gent geen Lichtfestival zijn. Na budgetbesprekingen blijkt dat de stad niet het nodige geld heeft voor het evenement dat 600.000 euro kost.

Voor de derde editie volgend jaar zou er nu al geld vrijgemaakt moeten worden en dat kan door de besparingen niet. Een light-versie van het festival ziet de stad niet zitten. "Minder budget betekent minder installaties en een minder mooi festival", vertelde Schepen van Cultuur Annelies Storms (SP.A) aan Het Nieuwsblad. "Het niveau van de twee voorgaande edities was zo hoog, dat we niet willen en niet kunnen onderdoen."

De volgende editie van het Lichtfestival komt er dus pas in 2015. Het wordt nu een driejaarlijks evenement. De vierde editie zou dan in 2018 plaatsvinden. De eerste en tweede editie van het Lichtfestival (in 2011 en 2012) waren erg succesvol.

Meest gelezen