Robert De Niro in boksfilm over Roberto Duran

De Amerikaanse acteur Robert De Niro heeft de boksmicrobe alweer te pakken. Na de aankondiging dat hij meespeelt in de komedie "Grudge match" over twee oude boksers, is nu bekendgemaakt dat hij ook zal meespelen in een film over de Panamese bokser Roberto Duran.

De film "Hands of stone" vertelt het verhaal Roberto Duran, die tijdens zijn carrière 103 van zijn 119 kampen won. Hij had een jarenlange vete met Sugar Ray Leonard, die uitmondde in een kamp waarbij Leonard de vloer aanveegde met Duran.

Robert De Niro vertolkt de rol van Ray Arcel, de trainer van Duran. De hoofdrol gaat naar Edgar Ramirez. Robert De Niro vertolkte in 1980 de hoofdrol in "Raging Bull" over Jake LaMotta van Martin Scorsese.

De opnames van "Hands of stone" gaan van start in september in Panama. De film wordt geregisseerd door Jonathan Jakubowicz uit Venezuela.