Taiwanees tv-station neemt Elizabeth II voor Thatcher

Het Taiwanese televisiestation CtiTV is gisteren flink de mist in gegaan bij de berichtgeving over de dood van Margaret Thatcher. In plaats van archieffragmenten van de ex-premier, kregen de kijkers beelden van koningin Elizabeth II te zien. Het Thaise Channel 5 blunderde dan weer door minutenlang een foto van Meryl Streep te tonen.
A2005

De dood van Margaret Thatcher gisteren was ook in Azië "breaking news". Verschillende televisiestations gingen echter al te haastig in de ether en sloegen de bal pijnlijk mis met de beelden die ze bij het nieuws uitzonden.

In Taiwan gebruikte zender CtiTV beelden van niemand minder dan de Britse koningin Elizabeth II om het item over het overlijden van de ex-premier te illustreren. Via haar website heeft de zender zich inmiddels verontschuldigd. Toch wekt de blunder wrevel bij veel Taiwanese kijkers. Ze maken zich zorgen over de dalende kwaliteit van de media op hun eiland.

Meryl Streep

Ook bij de Thaise zender Channel 5 liep de research gisteren mank. Bij het item over de dood van Thatcher was minutenlang een foto van de Amerikaanse actrice Meryl Streep te zien.

Streep kroop in 2011 in de huid van Thatcher voor de film "The Iron Lady" van regisseur Phyllida Lloyd. De treffende gelijkenis in de film tussen Streep en de ex-premier deed Channel 5 gisteren duidelijk de das om.

Ook Channel 5 heeft zich intussen verontschuldigd. Op haar Facebookpagina belooft de zender "in de toekomst beter op te letten". Naar verluidt zou een bedrijf in onderaanneming de verkeerde foto uit de archieven hebben gehaald.

A2011

De beelden van de blunder van CtiTV kan u hier bekijken.