"Ik dacht dat ik aan het hallucineren was!"

Mavis Knight uit Toronto moet nog altijd een beetje bekomen als ze vertelt over de wasbeer die haar plots beroemd heeft gemaakt. Enkele dagen geleden stond ze perplex toen ze een wasbeer over metershoge telefoonlijnen zag lopen. Beelden van het voorval gaan via YouTube de wereld rond.

"Ik ben vijf jaar geleden van Engeland naar hier verhuisd en pas een jaar geleden heb ik voor het eerst een wasbeer in levende lijve gezien", zegt Mavis op CBC. Haar laatste confrontatie met datzelfde dier zal haar nog lang bijblijven, want het bezorgt de vrouw flink wat belangstelling. "Opeens zag ik door het raam die wasbeer metershoog op de telefoondraad lopen. Ik wreef mijn ogen uit, want ik dacht dat ik aan het hallucineren was."

Met de wasbeer zelf had ze voordien al meermaals te maken gehad. "Het beest schiep er plezier in om mijn tuin om te woelen en er planten uit te trekken. Pas toen ik hem daar op die telefoonkabels zag stappen, besefte ik dat het beest veel slimmer is dan ik dacht."

De vrouw heeft dan ook beslist om te capituleren en haar tuin op te geven. "Ik heb het tuinieren opgegeven, de wasbeer mag mijn tuin hebben", zegt ze met hernieuwd respect voor het beestje. Ook op YouTube is de wasbeer populair, met meer dan 200.000 views in nauwelijks vijf dagen tijd. "En zeggen dat ik het gewoon gefilmd had om aan mijn man te bewijzen dat ik niet gek was geworden", lacht Knight.

lees ook

    Meest gelezen