"Je eerste 1.500 kilometer zijn goud waard"

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) start samen met radiozender MNM een nieuwe campagne gericht op jonge bestuurders die hun eerste kilometers afleggen nadat zij hun rijbewijs hebben gehaald. Onderzoek van de organisatie toont aan dat zij een verhoogd risico op ongelukken hebben tijdens die periode.
AP2013

Voor de campagne "Je eerste 1500 km zijn goud waard" doet het BIVV vanaf vandaag een oproep via MNM. Twee jonge automobilisten kunnen elk een bedrag van 1.500 euro verdienen als ze tijdens de maand juli of augustus een aantal trajecten afleggen op een veilige manier.

De wagen waarmee de jongeren rijden, is herkenbaar en meteen ook het medium om de verkeersveiligheidsboodschap "Je eerste 1500 km zijn de gevaarlijkste" onder de aandacht te brengen, zegt het BIVV.

De jongeren zullen een online dagboek bijhouden en er worden ook filmpjes gemaakt van hun uitstapjes. Zo gaan ze onder meer naar bepaalde grote events als Marktrock om zo de jongeren te sensibiliseren.

Jonge automobilisten die hun rijbewijs hebben gehaald tussen april 2012 en april 2013 kunnen zich inschrijven via MNM. Iedereen die wil mee doen, moet het Go For Zero Charter ondertekenen en vult in waarom hij/zij de ideale kandidaat is voor de vakantiejob.

Meest gelezen