Amerikaans echtpaar ontvoert eigen kinderen en vlucht naar Cuba

Een echtpaar uit de Verenigde Staten heeft zijn eigen kinderen ontvoerd en is naar Cuba gevlucht, nadat het de voogdij over zijn kinderen verloren had. De familie kwam zondag met een zeilschip aan in een haven ten westen van Havana, zo maakte het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend.

Aan boord van het zeilschip bevonden zich naast het echtpaar ook de twee zoontjes van het koppel van vier en twee jaar oud. De vader en moeder hadden hun zoontjes vorige week woensdag ontvoerd uit het huis van hun grootmoeder in Tampa in de Amerikaanse staat Florida. De ouders waren de voogdij over hun kinderen verloren door drugsmisbruik.

Door te vluchten naar Cuba wilde het echtpaar ontsnappen aan de Amerikaanse autoriteiten. Hoewel er geen uitleveringsverdrag bestaat tussen Havana en Washington, hebben de Cubaanse autoriteiten zich echter wel al bereid verklaard om het gezin uit te leveren aan de VS.