Dow Jones en S&P breken opnieuw records

In New York hebben twee van de drie belangrijkste beursindexen opnieuw een slotrecord gebroken. Het is al weken aan een stuk dat de Dow Jones en de S&P500 hoge toppen scheren.

De Dow Jones-index steeg vanavond met 0,9% tot 14.802 punten en dat is het hoogste slot ooit. Het was overigens de derde recordddag op rij voor de Dow.

De bredere S&P500 steeg met 1,2% tot 1.587 punten en ook dat is een absoluut record. De S&P500, opgesteld door een comité van het ratingkantoor Standard & Poor's, is de graadmeter van de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven in de VS. Zo geeft hij een beter beeld van de Amerikaanse economie dan de Dow.

De Nasdaq klomt met 1,8% tot 3.297 punten. Die profiteerde van een opstoot van de technologiebedrijven die sterk vertegenwoordigd zijn op die beurs.

De Dow Jones en de S&P500 breken al enkele weken alle records en staan nu al boven het peil van voor de financiële crisis van 2007. Deels heeft dat te maken met het groeiende vertrouwen in de Amerikaanse economie, deels ook met speculatie. Welke factor de doorslag geeft, is voorlopig niet duidelijk.