Google Music vanaf vandaag beschikbaar in België

Google Music, de muziekdienst van Google, is vanaf vandaag beschikbaar in België. Via Google Music kunnen gebruikers muziek aankopen en eerder aangekochte nummers overal beluisteren. De dienst is vergelijkbaar met iTunes van Apple.
AP2011

Google Music is het alternatief van Google voor het populaire iTunes. Net als dat programma is de muziekdienst van Google zowel een muziekwinkel als een bibliotheek voor de nummers die je al hebt opgeslagen op je computer.

Een belangrijk aspect van Google Music is wel dat gebruikers hun aangekochte muziek naar de servers van Google kunnen oploaden. Dat maakt het mogelijk om de nummers op elke computer, Androidtelefoon of tablet te beluisteren, zelfs offline. In totaal mogen er 20.000 nummers online geplaatst worden.

Google lanceert daarnaast ook de "Artist hub", een platform waarbij onafhankelijke artiesten hun muziek rechtstreeks kunnen verkopen aan hun fans. De artiesten moeten enkel een profiel aanmaken, waarop ze dan hun nummers zetten. Ze bepalen zelf de prijs.

Google Music werd in 2011 opgericht en werkt samen met alle grote platenmaatschappijen. De dienst was al beschikbaar in de VS, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Engeland. Nu komen daar naast België ook Oostenrijk, Ierland, Luxemburg en Portugal bij.