Hollande krijgt een nieuwe kameel over de vloer

Als bedankje voor zijn militaire hulp in de strijd tegen moslimrebellen kreeg de Franse president Francois Hollande een kameel cadeau van Mali. Omdat niet duidelijk was wat de herkomst was van het dier, besliste Hollande om de kameel aan een Malinese familie te schenken. En daar belandde het dier in de tajine.

Volgens een Malinese topfunctionaris zal Hollande binnenkort een grotere en mooiere kameel krijgen dan het dier dat is opgegeten."Het is beschamend wat er is gebeurd met de kameel. Dat lot had ons cadeau zeker niet verdiend", klinkt het uit zijn mond. In tegenstelling tot het eerste cadeau zal de kameel nu wel naar Parijs worden verstuurd.

En zo zullen zijn woorden in Mali, in februari van dit jaar, dan toch realiteit kunnen worden. Hollande zei toen dat hij het dier kon gebruiken om door de files in Parijs te geraken.

AP1998

lees ook