Kate Bush "onwaarschijnlijk vereerd" met lintje

De Britse singer-songwriter Kate Bush is geridderd door de Britse koningin. "Ik ben onwaarschijnlijk opgewonden", meldt Bush in een korte persmededeling nadat ze het koninklijk lintje in ontvangst had genomen.
AP2005

Kate Bush brak eind de jaren 70 door met het nummer "Wuthering heights". De 54-jarige muzikante heeft intussen 10 studio-albums uitgebracht. Ze is bekend van nummers als "Babooshka", "Running up that hill" en het duet "Don't give up" met Peter Gabriel.

Kate Bush leeft al jaren een kluizenaarsleven, maar was wel van de partij in Windsor Castle om haar onderscheiding in ontvangst te nemen. De zangeres heeft tijdens haar carrière slechts een tournee afgewerkt in 1979 en ze geeft nauwelijks interviews.

Bush weigerde elk contact met journalisten na de ceremonie. In een persmededeling verklaarde de zangeres dat ze onwaarschijnlijk blij is met de onderscheiding. Ik deel deze onderscheiding met mijn familie, vrienden, muzikanten en iedereen die me ooit op een of andere manier gesteund heeft", klinkt het.