Reder Costa Concordia betaalt boete van 1 miljoen

Rederij Costa Crociere en de rechtbank van het Italiaanse Grosseto hebben een akkoord bereikt over een minnelijke schikking na de ramp met het cruiseschip Costa Concordia vorig jaar. Costa Crociere zal een boete van 1 miljoen euro betalen. Het onderzoek naar de kapitein wordt voortgezet. Hij wordt beschuldigd van doodslag.
AP2013

Costa Crociere had zelf om een minnelijke schikking gevraagd na de ramp met de Costa Concordia op 13 januari vorig jaar. Op die manier kon de rederij een juridische uitputtingsslag vermijden.

Volgens de Italiaanse wet is een bedrijf immers aansprakelijk wanneer werknemers in de fout gaan. De rechtbank van het Italiaanse Grosseto heeft met de minnelijke schikking ingestemd. Costa Crociere zal een boete van 1 miljoen euro betalen.

Hoorzitting achter gesloten deuren

Het onderzoek naar kapitein Francesco Schettino wordt wel gewoon voortgezet. Hij wordt samen met 5 anderen van doodslag beschuldigd. Maandag wordt een hoorzitting achter gesloten deuren gehouden. Het blijft voorlopig afwachten of hen een proces te wachten staat.

Schettino zou zich als kapitein roekeloos hebben gedragen, wat de scheepsramp zou hebben veroorzaakt. Hij zou het schip ook vroegtijdig hebben verlaten, lang voor alle passagiers waren geëvacueerd.

Meest gelezen