"Een actie perfect voor een filmscenario"

De politie van Salzburg heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht de fabrikant van energiedrankjes Red Bull te hebben afgeperst. Onbekenden hadden ermee gedreigd verontreinigde blikjes in supermarkten te plaatsen als Red Bull geen losgeld betaalde. Gisteren kon de politie een verdachte in de val lokken.

Sinds februari werd de fabrikant van Red Bull afgeperst. Onbekenden dreigden ermee blikjes van het energiedrankje met fecale bacteriën te verontreinigen en vervolgens in supermarkten te plaatsen. Pas als Red Bull losgeld betaalde, zouden ze van hun plannen afzien.

De Oostenrijkse fabrikant van energiedrankjes maakte de dreigementen op 13 maart zelf bekend om het belangrijkste drukkingsmiddel van geheimhouding te vernietigen.

Aanvankelijk kreeg het bedrijf 2 brieven per post toegestuurd. Later gebeurde de afpersing via e-mail en sms. Eind maart ontving Red Bull een dreigtelefoontje uit Berlijn.

Losgeld

Gisteren kon de politie van Salzburg een 47-jarige verdachte in de val lokken. Onderzoekers hadden de man gecontacteerd met de vraag om het losgeld op te halen. Op de afgesproken locatie kon hij zonder geweld worden ingerekend. De directeur van de politie omschreef de actie als "perfect voor een filmscenario".