China bant "Django unchained" uit filmzalen

"Django unchained" wordt geweerd uit de Chinese filmzalen. Een lichtjes aangepaste versie van de film van Quentin Tarantino zou er normaal gezien vandaag in première gaan, maar op het allerlaatste moment is er beslist om de film toch niet te vertonen.
AP2013
De cast van "Django unchained".

"Door technische redenen worden de vertoningen in het hele land onderbroken", klinkt het op nieuwswebsite Sina.com. Enkele naaktscènes zouden aan de basis van de censuur liggen, meldt Sina, op basis van anonieme bronnen uit de filmindustrie.

De censuurregels in China zijn erg ondoorzichtig en worden nooit gerechtvaardigd. Normaal gezien wordt er echter lang op voorhand ingegrepen. Gisteren raakte nog bekend dat een door Tarantino zelf lichtjes aangepaste versie in de Chinese zalen te zien zou zijn.

Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio en Christoph Waltz spelen de hoofdrollen in de western van Tarantino over de beproevingen van een vrijgelaten slaaf en een premiejager.