Claudio Dell'Anno riskeert zwaardere straf in beroep

Het openbaar ministerie van het Gentse hof van beroep heeft een beroepsverbod en vijf maanden cel gevorderd tegen Claudio Dell'Anno, de winnaar van het VTM-programma "Mijn restaurant" in 2009. Dat zou een zwaardere straf zijn dan diegene die Dell'Anno in eerste aanleg kreeg.

Het gerecht verdenkt de kok ervan 5.000 euro van zijn al overgenomen zaak "Dell’Anno" in Kortrijk naar zijn eigen rekening te hebben doorgestort en nadien nog eens 5.900 euro te hebben afgehaald.

Het openbaar ministerie vraagt een strengere straf dan wat de rechter in eerste aanleg heeft uitgesproken. Toen kreeg Dell'Anno vier maanden met uitstel en een boete, maar bleef hij van een beroepsverbod gespaard. Hij ging ook vrijuit voor de verduistering van de 5.000 euro.

Op 23 mei kent Dell’Anno zijn straf.