Ecolo erg boos om iPhone-bestelling Charleroi

Ecolo is er niet over te spreken dat het schepencollege van Charleroi vorige maand voor 70.000 euro aan iPhones kocht. De oppositiepartij vindt de bestelling ongepast gezien het besparingsplan dat de stad momenteel doorvoert. Tegelijk klaagt de partij de slechte werkomstandigheden van de lage ambtenaren aan.

De Franstalige krant La Nouvelle Gazette bindt de kat vandaag de bel aan met de publicatie van een factuur van 15 maart jongstleden. Die toont aan dat de stad Charleroi toen een bestelling plaatste van 100 iPhones en toebehoren, goed voor net geen 70.000 euro.

Welke personeelsleden de toestellen zullen krijgen, is niet bekend. De krant vermoedt dat ze de richting van de schepenen, kabinetschefs en hoge ambtenaren zullen uitgaan. 

De aankoop is opmerkelijk, gezien het besparingsplan dat de stad momenteel doorvoert. Toch zal het schepencollege de bestelling over twee weken aan de gemeenteraad voorleggen.

"Ambtenaren zonder telefoon of computer"

Oppositiepartij Ecolo reageert verontwaardigd. "Het schepencollege van Charleroi reserveert voor zichzelf en voor de top van de administratie de nieuwste technologie maar veroordeelt de lage ambtenaren tot slechte werkomstandigheden, soms zonder telefoon of computer omdat die te oud of defect zijn", zegt gemeenteraadslid Luc Parmentier van Ecolo.

Volgens Parmentier valt de bestelling evenmin te rijmen met de eerdere beslissing van het stadsbestuur om tijdens de paasvakantie geen bussen te voorzien voor kinderen op vakantiekampen. "Die beslissing leverde een besparing van 30.000 euro op maar de aankoop van de iPhones kost meer dan dubbel zo veel."

Meest gelezen