Jay-Z haalt uit naar Cuba-critici in nieuwe single

Jay-Z heeft vandaag een nieuwe single uitgebracht, "Open letter". In de tekst verwijst de rapper naar de heisa over de reis die hij en zijn echtgenote Beyoncé vorige week ondernamen naar Cuba.
AP2013
Beyoncé en Jay-Z vierden hun vijfde huwelijksverjaardag op Cuba.

Twee Republikeinse politici wilden een onderzoek opstarten naar de reis. Het is namelijk verboden voor Amerikaanse burgers om naar Cuba te reizen als toeristen. Reizen met een cultureel doel mogen wel, mits een toestemming van het ministerie van Financiën. Jay-Z en Beyoncé hadden zo'n toestemming gekregen, bleek enkele dagen geleden.

In zijn nieuwe single verwijst Jay-Z als volgt naar de kwestie. "They wanna give me jail time and a fine -- Fine, let me commit a real crime" (Ze willen mij een celstraf en een boete geven. Goed, maar laat me dan een echte misdaad begaan.)

Ook over de Amerikaanse politici in het algemeen is de rapper, nochtans een vriend van president Obama, niet mals: "Politicians never did shit for me -- Except lie to me, distort history", luidt het. (Politici hebben nog nooit iets voor mij gedaan, behalve liegen en de geschiedenis verdraaien.)

Beluister het nummer hier: