Louvre opnieuw open na staking tegen zakkenrollers

Het Louvre in Parijs, een van 's werelds grootste musea, heeft vanmorgen opnieuw de deuren geopend na een staking van een deel van het personeel gisteren. Zij protesteerden tegen de steeds agressievere zakkenrollers. Er is nu versterking gekomen van een twintigtal politieagenten.

De zakkenrollers, vaak minderjarigen uit Oost-Europa, hebben het zowel op de museumbezoekers als op de werknemers gemunt. Zij komen het museum gratis binnen (gratis immers voor min 26-jarigen) en mengen zich onder de toeristen. Verschillende werknemers getuigden dat ze "bespuugd, beledigd, bedreigd en geslagen" worden.

Volgens de vakbonden engageerde de directie van het museum zich gisteravond om maatregelen te nemen. Behalve de politieversterking zal de personeelsorganisatie binnen het Louvre op een andere manier gebeuren en zal aan personen die door de agenten als zakkenrollers geïdentificeerd zijn, de toegang ontzegd worden.