Noorse jongens vinden 62.000 euro in de trein

In Noorwegen hebben 2 jongens gisteren een zak met liefst 467.200 kronen (62.000 euro) gevonden in de trein. De eigenaar, een zeventiger, had die bij het afstappen per ongeluk achtergelaten. Als echte samaritanen gaven de jongens hun vondst bij de politie aan. Die geeft het geld vandaag nog aan de rechtmatige eigenaar terug.

Twee Noorse tieners deden gisteren de ontdekking van hun leven. Op een zetel in de trein vonden ze een zak met daarin 467.200 Noorse kronen, goed voor 62.000 euro.

"Toen ik de zak opende, zag ik stapels en stapels biljetten", vertelt een van hen. "Mijn eerste reflex was om de politie te bellen."

Bij een nadere inspectie van de zak, vonden de twee de identiteitskaart van de eigenaar terug. Het bleek om een man van in de zeventig te gaan. Hij had de zak per ongeluk in de trein achtergelaten bij het afstappen. De politie zal hem het geld vandaag nog terugbezorgen.

De politie vermoedt overigens geen enkel kwaad opzet. Het is niet bekend of de ontdekkers voor hun eerlijkheid zijn beloond.