Onderhandelingen Alfacam met Hinduja afgesprongen

De onderhandelingen tussen Alfacam en het Indiase Hinduja zijn volledig afgesprongen. Dat heeft de raad van bestuur laten weten. Het aandeel van het noodlijdende mediabedrijf was vanmorgen op de beurs geschorst in afwachting van de mededeling.
BELGA/WAEM

Mediabedrijf Alfacam zit al een hele tijd in nauwe schoentjes. Het bedrijf is door de Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO) nog beschermd tegen zijn schuldeisers tot 5 mei.Alfacam is dringend op zoek naar een investeerder, en praat al een tijdje met de Indiase groep Hinduja. Enkele weken geleden gaf Alfacam nog toe dat de gesprekken met dat bedrijf "moeizaam vorderen".

Die onderhandelingen zijn nu dus volledig afgesprongen, zegt Alfacam-woordvoerder Julien Tilkens. Er werd de laatste dagen nog met andere partijen gepraat, maar ook dat leverde geen structurele oplossing op. Die andere investeerders zijn volgens Tilkens wel nog steeds geïnteresseerd.

De raad van bestuur wil nu nagaan of het bedrijf in zijn geheel of in delen kan worden overgedragen aan kandidaat-overnemers. Maar dat kan alleen als de banken nog uitstel willen geven van betaling en het bedrijf van cash willen voorzien. In dat geval kan de rechtbank een curator aanstellen om een oplossing te vinden, anders volgt een faillissement. De handel in het aandeel van Alfacam op de beurs van Brussel blijft "tot nader order" geschorst.

Alfacam werd in 1985 opgericht en is gevestigd in Lint in de provincie Antwerpen. Het bedrijf zendt onder meer grote evenementen uit zoals de wereldkampioenschappen voetbal, Olympische Spelen en het nieuwjaarsconcert in Wenen.

Het bedrijf is voor 44,34% in handen van oprichter Gabriël Fehervari en zijn echtgenote, maar ook Sigmacam (ook onder controle van Fehervari), ING en Gimv zitten mee in het kapitaal. Er werken 120 mensen.