Stichting koningin Fabiola nog steeds niet opgedoekt

Kamerleden van de meerderheid manen koningin Fabiola aan om werk te maken van de ontbinding van haar omstreden stichting Pereos. Koningin Fabiola had die opgericht om successierechten op haar erfenis te ontlopen, maar na ophef daarover had ze beloofd het fonds op te doeken.

Meer dan drie maanden nadat koningin Fabiola had aangekondigd dat ze haar omstreden stichting zou opdoeken, heeft ze de eerste stap om dat te doen nog niet gezet. Dat schrijft de krant De Tijd.

"Het loopt allemaal wat traag, ja. De raad van bestuur van de stichting is nog niet bijeengekomen om de stichting op te heffen", bevestigt Jean Van Rossum, de advocaat van koningin Fabiola, aan de krant.

Via de omstreden stichting "Fons Pereos" wilde koningin Fabiola haar erfenis veiligstellen, waardoor haar erfgenamen geen successierechten zouden moeten betalen.

Eind januari maakte de koningin na heel wat controverse bekend dat ze haar stichting zou opdoeken. "Het spijt mij dat de oprichting van mijn stichting Pereos onbegrip en dermate negatieve reacties veroorzaakt heeft. Dit heeft me diep geraakt", klonk het toen in een brief. Intussen bestaat het fonds nog steeds.