Telexen Duitse persagentschap dapd stilgelegd

De nieuwsproductie van het Duitse persagentschap dapd is deze namiddag stilgelegd. Er werd geen overnemer gevonden voor het agentschap waar nog 175 mensen werken.

Het agentschap vroeg begin maart het faillissement aan, voor de tweede keer in zes maanden. "Nadat onderhandelingen met verschillende kandidaten waren afgesprongen, brak ook de laatste kandidaat-overnemer, het Russische RIA Novosti, op 9 april de gesprekken af", zo staat in een mededeling van dapd. De nieuwsstroom naar de klanten droogde om 17 uur op.

Midden november werd een eerste faillissement aangekondigd, waarbij een derde van de circa 300 banen in de acht dapd-entiteiten verloren gingen. Op 1 februari startte een nieuw en afgeslankt dapd (bijvoorbeeld zonder sportnieuws), maar amper een maand later werd opnieuw het faillissement aangevraagd.

Dapd zag in 2010 het levenslicht na de fusie van het Duitse persagentschap ddp met de Duitse dienst van de Amerikaanse sectorgenoot AP. Met een agressief commercieel beleid ging het de concurrentie aan met het grootste Duitse agentschap, dpa, en met de Duitse diensten van andere internationale agentschappen.

De 175 werknemers worden nog betaald voor de maand april.