Veroordeelde pedofiel weer cel in voor nieuwe feiten

Een veroordeelde pedofiel uit Beerse bij Turnhout is opnieuw veroordeeld voor misbruik, ditmaal tot 8 jaar cel omdat hij een minderjarig meisje van 14 en een vrouw met een mentale handicap heeft verkracht. De 77-jarige man had net een straf van 10 jaar uitgezeten voor grootschalig kindermisbruik.

Vorig jaar kwam hij vrij, maar hij pleegde nog datzelfde jaar nieuwe feiten. De man heeft de nieuwe feiten altijd ontkend. In zijn verklaringen zei de man dat hij de vrouw en het minderjarige meisje enkel geknuffeld heeft. 

De rechter achtte de feiten echter bewezen en stelde in haar vonnis dat de man een antisociaal karakter heeft en geen gevoel van schuld kent. "Er is weinig hoop op verandering van zijn gedrag", is te lezen in het vonnis.

Omdat de man ervoor gekozen had om zijn vorige straf, een celstraf van 10 jaar, volledig uit te zitten, kon hij de gevangenis verlaten zonder opgelegde voorwaarden. Hij moest dus geen behandeling of therapie volgen en kon ook geen contactverbod krijgen.

Meest gelezen