1 op de 5 Belgische gezinnen heeft geen computer

In 2012 had 20 procent van de Belgische huishoudens geen computer en 21 procent beschikte niet (meer) over een internetaansluiting. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie, die een onderzoek deed bij 6.000 mensen.

Het aantal gezinnen in ons land dat over een computer of internetaansluiting beschikt, stijgt jaarlijks. Toch blijkt uit een onderzoek van de FOD Economie dat 1 op de 5 mensen vorig jaar nog geen computer of internetaansluiting had. 5 procent van de gezinnen die niet over een computer beschikten, was echter wel van plan er binnen de 12 maanden een aan te schaffen.

78 procent van de gezinnen had in 2012 een internetaansluiting. Dat is een stijging van 24 procentpunten ten opzichte van 2006. "De manier waarop we verbinding maken met het internet evolueert", zegt de FOD Economie in een persbericht. Er wordt namelijk steeds vaker een verbinding gemaakt met gsm's of tablets.

Uit het onderzoek blijkt ook dat er steeds meer online gewinkeld wordt. Bijna de helft van de Belgen (45 procent) koopt wel eens iets online, en daarmee zitten we net over het Europese gemiddelde van 44 procent.