79 jobs bedreigd bij PerkinElmer in Zaventem

Bij PerkinElmer in Zaventem, een filiaal van de Amerikaanse multinational die meetapparatuur maakt voor onder meer de farmaceutische sector, zijn 79 van de 129 banen bedreigd. Dat bevestigt de directie, het bericht stond eerder in Het Laatste Nieuws. De afslanking is bekendgemaakt op een ondernemingsraad.

De multinational is actief in 150 landen en stelt wereldwijd 7.500 mensen tewerk. "Er is beslist om het dienstencentrum in Polen uit te breiden met de in Zaventem gevestigde klantendienst en financiële afdeling. Die transfer zal vermoedelijk tussen eind dit jaar en mei 2014 uitgevoerd worden", zegt de plaatselijke directeur Erwin Van Den Bogaert op de regionale zender Ring-TV.

PerkinElmer maakt meetapparatuur voor sectoren zoals de farmacie, de gezondheidszorg en de voedselveiligheid.

De onderhandelingen over dit collectief ontslag starten op vrijdag 19 april. Volgens Van Den Bogaert zal het bedrijf "voor het sociaal plan zijn verantwoordelijkheid nemen".