"De nieuwe lichting" van Studio Brussel is bekend

Rhinos Are People Too, Soldier’s Heart en Tout Va Bien zijn "De nieuwe lichting" van Studio Brussel. Dat heeft nethoofd Jan Van Biesen vanavond bekendgemaakt tijdens een liveshow op Studio Brussel en Canvas. De winnaars mogen optreden in de AB en op Pukkelpop.

"De week van eigen kweek" van Studio Brussel is vanavond afgesloten met het resultaat van de zoektocht naar de beste Belgische nummers, "De 100 van eigen kweek", maar ook met de winnaars van "De nieuwe lichting", een wedstrijd voor jonge, beloftevolle Belgische bands en artiesten.

Uit meer dan 700 inzendingen werden vorige week 8 finalisten gekozen. De hele week lang konden de luisteraars van Studio Brussel op de website van de radiozender stemmen voor hun favoriet. Het was nethoofd Jan Van Biesen die de winnaars bekendmaakte. Dat zijn Rhinos Are People Too, Soldier's Heart en Tout Van Bien geworden.

De 3 bands mogen nu zondag optreden in de AB in Brussel, samen met The Van Jets, zo was al bekend. Tijdens de liveshow op Canvas is bekendgemaakt dat de winnaars van "De nieuwe lichting" ook op een van de grootste festivals van het land mogen optreden, Pukkelpop.

"We willen van "De nieuwe lichting" een nieuw, jaarlijks engagement maken", aldus Van Biesen. "Het zijn stuk voor stuk beloftevolle muzikanten waar je nog van gaat horen."

Meer info over de winnende groepen vindt u op de website van Studio Brussel.