"Hem altijd willen bedanken voor wat hij deed"

"Ik kan mij nog perfect herinneren hoe ik onder water ben beland en ben beginnen schreeuwen", vertelt Eady Rothstein haar verhaal in de Amerikaanse pers. 5 jaar was ze toen ze in een zwembad in Long Island terechtkwam en dreigde te verdrinken. Na 50 jaar heeft ze eindelijk haar reddende engel van toen kunnen bedanken.

Eady viel per ongeluk in het zwembad. Omdat ze nog niet had leren zwemmen, dreigde het voor haar fataal af te lopen. Na enkele minuten werd ze opgemerkt door de badmeester. Hij sprong in het water en haalde het 5-jarige meisje eruit.

Haar redder was de 21-jarige Larry Brickman. In 1964 studeerde hij nog Geneeskunde en om zijn studies te financieren ging hij aan de slag als badmeester. Als een van de weinige badmeesters toen had hij EHBO-lessen gevolgd. Lessen die uiteindelijk het leven zouden redden van het meisje. "Ik heb haar verschillende minuten mond-op-mondbeademing gegeven, tot ze plots wakker werd", herinnert Brickman zich. "Als ik dat niet had gedaan, dan had ze het zeker niet overleefd."

Sinds het voorval hebben de twee elkaar niet meer gezien. Toen de vrouw onlangs aan het verhuizen was, stootte ze op enkele krantenartikels over die dramatische dag. "Toen heb ik beslist om zijn naam te googelen en als bij wonder had ik zelfs zoveel jaar na datum meteen prijs", vertelt de vrouw voor de camera's van NBC.

"Eerst kwam ik op zijn antwoordapparaat terecht. Daarop heb ik een boodschap nagelaten en even later belde hij mij zelf terug", zegt Eady.  "Ik denk dat we allebei veel geluk hebben gehad", kreeg ze te horen.

Het tweetal hoopt elkaar binnenkort ook in levende lijve te ontmoeten. Tot dan zullen ze elkaar via de telefoon moeten spreken. Zwemmen doet de vrouw overigens zonder problemen. "Mijn vader heeft me mijn trauma voor het water helpen overwinnen door mij zwemlessen te geven", besluit de vrouw.

lees ook